Street-ryhmä

Lukuvuosi alkaa olemaan jo lopuillaan ja ensi syksynä haemme taas uusia jäseniä ryhmiimme. Oletko miettinyt street-ryhmään hakemista? Tässä blogipostauksessa street-ryhmän jäsen kertoo omista kokemuksistaan ryhmässä.

Street on noin 15-henkinen katutanssilajeihin suuntautunut tanssiryhmä. Ryhmässä on tällä hetkellä tanssijoita yhdeksältä eri alalta kuudesta eri tiedekunnasta sekä myös henkilökunnasta. Myös vaihto-opiskelijat ovat tervetulleita ryhmään ja tällä hetkellä ryhmässä on yksi vaihto-opiskelija. Jäsenten tanssitaustat ovat hyvin vaihtelevia: osa on tanssinut jo 10 vuotta, kun taas jotkut eivät olleet koskaan aiemmin käyneet tanssitunneilla ennen ryhmään liittymistä. Tanssitaitoa tärkeämpi on asenne! Kaikkia tanssiliikkeitä tai -lajeja ei tarvitse osata heti, vaan tärkeämpää on halu oppia.

Omasta mielestäni parasta ryhmässä on juuri monipuolisuus. Melkeinpä joka tunnilla on jotakin aivan erilaista ja olen oppinut paljon uutta, vaikka olinkin jo tanssinut 8 vuotta ennen UniDanceen liittymistä. Myös yhteishenki on todella hyvä ja uudetkin jäsenet otetaan heti osaksi ryhmää. Kiinnostavaa on ollut myös päästä itse vetämään tunteja esimerkiksi alkulämmittelyn tai loppuverryttelyn muodossa.

Street-ryhmän treenit koostuvat 5-10 minuutin mittaisesta alkulämmittelystä, erilaisista tekniikkaharjoituksista, koreografian opettelusta ja 10 min loppuverryttelystä. Vastuu alkulämpästä, tekniikkaosiosta ja loppuverkasta vaihtelee ryhmäläisten kesken vuorosysteemillä. Osiot voivat vaihdella hyvinkin paljon riippuen vetäjästä. Esimerkiksi tekniikkaosio voi olla jonkun tietyn liikkeen opettelua, temppu, freestyle-harjoitus tai melkeinpä mitä vain.

Myös koreografioiden tekemiseen voi osallistua kuka tahansa kiinnostunut jäsen. Tänä vuonna olemme keskittyneet lajeista eniten houseen ja old school hip hopiin, mutta olemme kokeilleet myös esimerkiksi lockingia, shufflingia sekä vogueta. Tanssituntien lisäksi eri lajeja on voinut kokeilla avointen ovien päivänä, jolloin tanssijoilla on mahdollista kokeilla myös muiden ryhmien tunteja.

Esiintymisten määrä vaihtelee vuosittain riippuen tapahtumista. Street-ryhmä esiintyi viime syksynä Karmivassa Karnevaalissa Särkänniemessä sekä Haalaribileissä ja huhtikuussa vuorossa olisi ollut Särkän Märkä, joka valitettavasti peruuntui. Aiempina vuosina olemme esiintyneet enemmän, mutta tänä vuonna olemme keskittyneet enemmän ryhmädynamiikan kehittämiseen.

Nähdään hakutilaisuudessa ensi syksynä!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close